Széndioxid semlegesítés

A BONUS Kft. Karácsony alkalmával 2019 decemberében partnereit és felhasználóit saját ökolábnyoma csökkentésével ajándékozta meg.

A CO2nsensus közvetítői oldalon cégünk 100 000 kg-nak megfelelő szén-dioxid semlegesítését finanszírozta, mellyel cégünk ökolábnyomának csökkentését céloztuk. A projekt keretében erdősítést finanszíroztunk.

A projekttevékenység fő célja a fatermelés, a talaj helyreállítása és az erdősítés révén történő szén-dioxid megkötés. Minden gyakorlat összeegyeztethető az FSC fenntartható erdőgazdálkodási szabványával.
A projekt által megvalósított tevékenység: erdők létesítése olyan területeken, amelyek korábban már több mint 50 éve legelők voltak, tehát megfelel a VCS kategória Erdősítés, Újraerdősítés és Újratervezés (ARR) kategóriájának.

CO2 semlegesítés oklevél

A nagyméretű mezőkön kiterjedt legeltetés alatt álló Guaneré-erdőültetvényeket méretarányuk szerint egyedi projektek besorolásba kerülnek, majd 60 éves időtartamuk alatt összesen 7 644 973 t szén-dioxidot fog megkötni, mely átlagosan évente 127 416 tonnát jelent.

A projekt összesen 21 298 ha területet foglal magában, melyen hosszú időre visszanyúló húsmarha legeltetés volt a fő gyakorlat, mely talajerózióhoz és a talajromláshoz vezetett. Fűrészáru és farost előállításához és a szén-dioxid megkötéséhez 2006 óta történik erdősítés a területen. A projekttevékenységet a túllegeltetés területein hajtják végre, amely a projekt hiányában várhatóan tovább romlik. Ezek a területek emberi beavatkozás nélkül megállíthatatlan romlásba kezdenek.

További információért látogass el a co2nsensus.com/forest-plantations-cerro-largo-uruguay oldalra.

Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український