BONUS logo

Cégünk, a Bonus Kft., Magyarország jelentős tisztítóeszköz és felmosófej-gyártója, ennek megfelelően termékeink széles körben állnak rendelkezésre a professzionális és háztartási takarítóeszköz felhasználói, valamint forgalmazói számára. Munkánkat a családi értékek, a baráti partnerkapcsolatok, valamint a magas termékminőség fémjelzik cégünk indulásától egészen napjainkig. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy az általunk forgalmazott magyar termékek a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt minőséget képviseljenek.

BONUS piros/gránit felmosóvödör

Fejlesztés, fejlesztés, és megint csak fejlesztés

A 2019-es év a fejlesztések éve: megkezdtük a műanyag termékeink, valamint azok komponenseinek fröccsöntését a legújabb technológiákat magában foglaló elektromos fröccsöntő gépeinken. Az általunk alkalmazott automata szivacsgyártó rendszer saját fejlesztés. Használatával jelentősen megnöveltük termelékenységünket. Elindult a nem szőtt technológiával előállított kendők perforálása és konfekcionálása, továbbá megtörtént a teljes dörzsi gyártás automatizálása. Folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően olyan szabadalmaztatott, innovatív, magas minőségű háztartási tisztítóeszközök gyártása is megvalósításra került, mint az MPS és MPPS dörzsik.

Ebben az évben egy 2000 m²-es telephelyet vásároltunk Mohácson. Itt végezzük a felmosófejgyártásnál használt textilfonalak előállítását, amelyből évente mintegy 450 tonna mennyiséget gyártunk 30 fő munkavállalónkkal.

Büszkék vagyunk arra, hogy európai és magyar áruházláncok, valamint professzionális higiéniával foglalkozó cégek számára is fontos, hogy magyar terméket forgalmazzanak, illetve használjanak. Számos áruházlánc és cég bennünket kért fel arra, hogy mi végezzük sajátmárkás termékeik gyártását több termékkategóriában.

Egy kis matek, avagy a Bonus Kft. számokban

25 évesek vagyunk

25 évesek
vagyunk

12 országba exportálunk

12 országba
exportálunk

6 500 m2 üzemeink összalapterülete

6 500 m2 üzemeink
összalapterülete

230 főt foglalkoztatunk

230 főt
foglalkoztatunk

350 tonna textilfonál évente

350 tonna
textilfonál évente

150 millió szivacs évente

150 millió
szivacs évente

35 millió felmosófej évente

35 millió
felmosófej évente

10 millió kendő évente

10 millió kendő
évente

8 millió fém és műanyag dörzsi évente

8 millió fém és
műanyag dörzsi évente

500 000 vödör évente

500 000 vödör
évente

Minőség és megbízhatóság

Az általunk működtetett, a háztartási tisztítóeszközök gyártása és forgalmazása érvényességi területre kiterjedő irányítási rendszerünket a Tequa-Zert Kft. rendszeresen auditálja. Vállalatunk az MSZ EN ISO 9001:2015, 14001:2015, 28001:2008 szabványoknak megfelelően működik.

Cégünk a pénzügyileg megbízható vállalatok közé tartozik. Ezt támasztja alá, hogy Európa egyik vezető pénzügyi elemző cége, a Bisnode “AAA – highest creditworthiness”, vagyis a legjobb osztályba sorolta. Ezzel a minősítési kategóriával a magyar cégek mindössze 0,63 %-a büszkélkedhet

Te is előnyben részesíted a magyar termékeket? Ha minőségi, minden igényt kielégítő takarítóeszközökkel szeretnéd tisztává varázsolni otthonodat, akkor válaszd termékeinket, hiszen így öröm lesz számodra is a takarítás.

BONUS ISO BISNODE AAA MAGYAR TERMÉK

Fejlődés és növekedés

Hamar szembesültünk azzal az örömteli ténnyel, hogy a megrendelések számának növekedésével párhuzamosan kinőttük a rendelkezésünkre álló helyiséget, ezért 1996-ban terjeszkednünk kellett. Ebben az időszakban egy ipari bérlemény szolgált a termelés helyszíneként, ahol a súrolókon kívül a mosgatószivacsok gyártása is megkezdődött. Ehhez ismételten saját fejlesztésű gép készült: egy vágó- és ragasztógép gondoskodott a színvonalas gyártásról.

Szivacsaink gyártásához kizárólag magas minőségű habokat használunk. Nem csupán az anyagsűrűség fontos számunkra, arra is különös gondot fordítunk, hogy termékeink hosszantartó habzást biztosítsanak, ugyanakkor öblítésük ne igényeljen túlzott vízfelhasználást. Ennek érdekében beszállítónkkal közösen kidolgoztuk az optimális cellasűrűséget és habkeménységet.

A megrendelések számának, valamint a termelés mennyiségének növekedésével párhuzamosan az adminisztrációs tennivalók is kibővültek, sokrétűbbé váltak. Annak érdekében, hogy ez a terület is ugyanolyan magas színvonalon működhessen, mint a gyártási folyamatok, tulajdonos-ügyvezető pozícióban csatlakozott a céghez Botos Ivanka, a cégvezető felesége. Ettől a pillanattól a Bonus Kft. családi vállalkozásként üzemelt.

BONUS Heavy Duty HoReCa szivacs

Új telephely, új termékek

2000-ben a cégünk által kínált termékcsoportok új tagjaként megjelentek a kendők is. Ezzel párhuzamosan megvásároltuk jelenlegi telephelyünket is a siklósi ipari parkban. A 2004-es év mérföldkő volt a cég életében, ugyanis ekkor kezdte meg a felmosófejek gyártását. Ez a tevékenységi kör hosszú távú fejlődési pályára állította vállalkozásunkat.

BONUSPRO SOFTMOP EXPERT HoReCa HACCP

Új források a családi vállalkozásban az uniós pályázatok révén

2007-ben újabb családtag csatlakozott a vállalkozáshoz Botos Andrej, a tulajdonos fiának személyében. Ő felel az alapanyagok importjáért, valamint a kereskedelmi folyamatok további növekedéséért. 2008-tól a cég több uniós pályázatra jelentkezett, amelyek mindegyikét támogatásra érdemesnek találták. Ezek eredményeképpen megindultak a további fejlesztések a gyártási technológiában, valamint a telephelyfejlesztés is megvalósult.

Magyar Termék Védjegy és új arculat

2013-ban a Bonus Kft. megnyerte a Magyar Termék Védjegy viselésének a jogát az általuk forgalmazott valamennyi termékre. Ezzel párhuzamosan a SAP vállalatirányítási rendszer is bevezetésre került a cégnél.

2015-ben a teljes márka- és cégarculat megújításra került, továbbá bejegyeztettük a Bonus+ és a BonusPRO márkánkat. Utóbbit a szigorú standardokat támasztó professzionális higiéniai termékeket használó HoReCa szegmens kiszolgálása hívta életre.

Ez az év a bővítések éve volt: felmosófejgyártó kapacitásunk, targonca- és teherautó flottánk is bővült, továbbá beszerzésre került egy CNC szivacsvágó gép, amelynek köszönhetően tetszőleges formájú szivacsok gyártása vált lehetővé. Ennek köszönhetően nem csak egyedi formákat, hanem egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni különböző méretben, formában, színben és anyagkombinációban. Ennek megfelelően akár antibakteriális habok, újrahasznosított természetes anyagokból előállított, vagy hőálló dörzsivel is kombinálható szivacsok gyártása is megvalósítható.

BONUS Household Cleaning Products
Kémiai biztonsági kioldódás vizsgálat

Kiemelkedő termékbiztonság az új fókusz

2019 második félévében termékeinket önkéntes mikrobiológiai és kioldódási vizsgálatoknak vetettük alá. Célunk volt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy termékeink kellően biztonságosak-e. Független laborítóriumi teszt bizonyította, hogy mikroszálas termékeink eltávolítják a felületi kórokozók 99,95%-át. Ez a jó tulajdonság csak és kizárólag a megfelelő minőségű mikroszálas termékekre vonatkozik, így az Bonus összes kendőjére és felmosójára.

A műanyag, fém és cellulóz termékeink esetében kioldódás vizsgálatot végeztünk. A vizsgálattal mindegyik termékünknél megbizonyosodhattunk arról, hogy vízzel vagy tirsztítószerrel érintkezve nem mérhető vagy jóval határérték alatti a különböző vegyületek kioldódása, ezzel is bővítve a Bonus termékek melletti érvek sorát.

Fenntartható megújulás

Mi a BONUS a Zero CO2 és felelős gazdálkodás mellett tettük le voksunkat a 2020. évi terveink célkitűzésekor.

A fenntartható gazdálkodás és környezeti terhelés csökkentése érdekében, az üzemünk teljes áramigényének megfelelő méretű naperőmű rendszer telepítése mellett döntöttünk.

A LED világítótesteken kívül az elektromos műanyag fröccsöntő gépeink is a legmodernebb technológiát képviselik, amivel tovább csökkentjük áramfogyasztásunkat. A műanyag fröccsöntés során keletkező hulladákot is csaknem 100%-ban újrahasznosítjuk.

A tavalyi éves széndioxid kibocsátunk alapján, a csökkentés érdekében kitűztünk egy elérendő célt és visszamenőleg a CO2NSENSUS nemzetközi szervezeten keresztül faültetéssel semlegesítettük éves széndioxid kibocsájtásunkat.

Tehergépkocsi parkunk az év közepétől megújul. A legmodernebb EURO6 besorolási normának megfelelő motorokkal szerelt teherautók jelentősen kevesebb károsanyag kibocsátással rendelkeznek, amivel hozzájárulunk partnereink városainak )környezetének) tisztább levegőjéhez.

2020-ra tervezett előkészületek is megfelelően zajlanak, melynek a célja a polipropilén fóliáink lebomló, kukoricakeményítőből készült csomagolóanyagra történő cseréje lesz.

Eco friendly BONUS Környezetbarát megoldások
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український