Így tisztíthatod meg otthon profi módon autódat

Tavaszi napsütés, meleg szellők, virágillat. Tökéletes idő, hogy autónkat vagy más járművünket is felfrissítsük. Ezúttal ebben a témában hoztunk néhány tippet.

Kezdjük a karosszériával, haladjunk felülről lefelé.

 • Öblítsük át autónkat alaposan vízzel. Fektessünk nagy figyelmet a sár lerakódására alkalmas részekre, kerékjárati ívekre, sárvédőkre. Ha kútvizet használunk, ügyeljünk annak tisztaságára!
 • Autósampont használva a kasztnin felülről lefelé haladva BONUS Scrub&Wash szivacs segítségével a rovarmaradványokat könnyedén eltávolíthatjuk, a kevésbé szennyezett helyeken pedig használhatjuk a Góliát vagy Jumbo szivacsot. Samponozás felülről lefelé haladva mossuk le.
 • MicroMaxi kendőt hajtsuk négybe, majd kezdjük el áttörölni az autót. Minden törlést a kendő száraz felületével kezdjünk, ezt szemelőtt tartva hajtogassuk azt. Miután csíkmentesre töröltük autónkat, wax segítségével varázsoljuk csillogóvá!

Jó tanács: A külső mosás során mindenképpen ellenőrizzük a rozsdásodásra hajlamos részek állapotát. Ha rozsdát találunk, azt jegyezzük fel vagy jegyezzük meg és folyamatosan figyeljünk rá. A tél beállta előtt érdemes ezeket a helyeket javítani.

A felnik és az abroncs tisztasága legalább annyit ad hozzá az autó megjelenéshez, mint a kasztni.

 • Távolítsuk el a felverődött sarat, nyúljunk be a kerékjárat apró szegleteibe és a peremek mögé. Tapintsuk ki a lerakódott sarat, majd próbáljuk eltávolítani erős sugarú vízzel. A kisebb helyek eléréséhez egy kisméretű szivacs lesz leginkább segítségünkre, de egy konyhai nyeleskefe is hasznos tud lenni. Szükség esetén használjuk az autósampont.
 • Használjuk a szivacsot és a nyeles kefét hogy a gumibaroncs oldalát tisztára tudjuk mosni.
 • A felni küllői és apró részei közül kisméretű mosogatószivaccsal, pl.: BONUS 10 darabos mosogatószivacs, vagy nyeles kefével távolítsuk el a lerakódásokat. A fékpor eltávolításához speciális tisztítószerre is szükségünk lehet.

Jó tanács: Lecserélted már a gumikat? Itt az idő nyárira cserélni! 4 évszakos gumid van? Érdemes X-ben felcserélni, hogy egyenletesen kopjon a gumi felülete!

Az ablakokkal folytatjuk a takarítást

 • Az üvegek tisztítására teljesen új vagy frissen mosott kendőt használj!
 • Belülről kezdve a szennyeződések eltávolításához nedves MicroGLASS mikroszálas kendőt használj üvegfelületenként haladva. Ne felejtsd el leengedni egy kicsit az ablakot és a legfelső részt is megtakarítani. Ha végeztél az összes ablak belső oldalával, akkor a kinti oldallal folytasd. Rovarok és foltok eltávolítására használhatod a MicroSCRUB mikroszálas dörzsikendőt.
 • Ha áttöröltél egy ablakot, azonnal fogj egy száraz MicroGLASS kendőt és töröld szárazra. Így vegyszer nélkül tudod csíkmentesre törölni az üvegeket, mellyel a bőrödet és a környezetedet is kíméled.
 • Ismétled ablakonként belülről kifelé haladva. Ne felejtsd áttörölni a tükröket! Emeld fel az ablaktörlő lapátjait és töröld át egy nedves szivaccsal a gumi részt.

Jó tanács: nyáron gyakran előfordul, hogy már 5-10km után bogárfoltossá válik a szélvédő. Érdemes az autóban tartanod a takarításnál használt MicroSCRUB kendőt, így bármikor le tudod törölni a bogárfoltokat.

Az autó utasterére könnyű vigyázni, de aprólékos munka megtakarítani.

 • Ürítsd ki a hamutartókat, mosd le a pedálokról a sarat, emeld ki a szőnyeget aztán mosd le. Érdemes alaposan hátratolni az üléseket, hogy jobban hozzáférjünk a kárpithoz.
 • A műszerfal tisztításához vegyszermentes nedves mikroszálas kendőt használjunk (bőr felületekre nem alkalmas). Rögtön töröljük át száraz MicroGLASS kendővel, hogy csík és szöszmentes felületet kapjunk! A MicroSCRUB kendővel a kézifékre, váltóra, kormányra, kilincsre rakódott szennyeződés játszi könnyedséggel eltávolítható! A MicroSCRUB finomabb oldala remekül használható az ajtók megtakarítására.
 • A műszerfal érzékeny részeinél használj BONUS MicroUNI kendőt, vagy a MicroSCRUB kendő finomabb oldalát. A fa részeket száraz kendővel töröld át!
 • Végezetül ragadj porszívót és felülről lefelé haladva porszívózd végig az autót. Húzzuk előre az első üléseket és döntsük hátra a támlát, hogy a résekből is kiszívd a port. Pakold ki a középkonzolt és az egyéb tárolókat mielőtt kiporszívóznád. A hajszálak és kutyaszőr eltávolítására használj szőreltávolító hengert.

Jó tanács: Frissítsd fel a kárpitod textilfrissítő spray-vel, melyet drogériákban találsz!

Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український